Wednesday, December 21, 2011

  Tips rawat ekzema anak

Sangat gembira pagi ini dapat SMS dari pelanggan yang sudah mencuba Basic H dan Herbal Cream untuk merawat ekzema anak, kudis-kudis anak dah hilang cuma tinggal parut aje katanya.

Umi nak kongsi di sini tips menggunakan produk:
1. Basic H
  • umur lebih 8 bulan.Mandikan anak seperti biasa. Air bilasan terakhir dititiskan 2 atau 3 titik Basic H (memang sikit je sebab Basic H ni concentrated -pekatan), jirus pada anak. Tak perlu bilas lagi. Terus lap dengan tuala biar kering.
  • untuk baby - Boleh juga masukkan 2 atau 3 titik basic H dlm air mandian anak , mandikan baby dengan air tadi. tak perlu bilas, terus lap macam biasa.
  • Jika anak demam (atau ada tanda2 nak demam mcm dedar panas), mandikan dgn basic H
  • banyak lagi kegunaan Basic H ni, boleh guna utk cuci sayur/buah
2. Herbal cream
  • sapu nipis pada kulit bayi, terutama tempat ruam atau peilpat paha, ketiak,lengan
  • boleh juga sapu cream ni utk kurangkan kesan gatal gigitan nyamuk, semut dll
  • boleh digunakan utk lotion kulit tangan
Umi sendiri ada testimoni menggunakan Basic H utk kurangkan kesan melecur terkena minyak panas. Alhamdulillah bahagian yg disapu Basic H tak tinggalkan parut, berbanding bahagian yang sengaja umi tinggalkan tak sapu basic H. Kesan parut masih ada sekarang ni. Malu nak ambil gambar, hanya kongsi dengan kawan-kawan aje.

Untuk anak yang berumur lebih setahun, umi sarankan ambil mealshake. Mealshake ini sebenarnya multivitamin dalam bentuk serbuk yang dibancuh bersama minuman kita. Boleh diambil oleh orang dewasa juga, terutama untuk naikkan berat badan. Ibu menyusu yang nak diet (kuruskan badan) juga sesuai. Sedap dan mengenyangkan!

Sebab apa kanak-kanak ekzema perlu mealshake? Untuk kuatkan antibodi badannya. Sebab kita tahu yang ekzema tiada ubat khusus, kena tunggu anak besar (selepas 5 tahun) baru ekzema kan berkurang dengan sendirinya. Tapi sebgai ibu, mana tahan tengok anak menggaru-garu kan? Jadi kita bantu kuatkan antibodi badannya dengan bekalkan multivitamin untuk dia.Imran pun dah kurang ekzemanya. Umi hanya sapu krim ini sahaja pada kulitnya selepas mandi.

Khas untuk pembaca dapuraulad, harga istimewa untuk anda!

Jika perlukan maklumat lanjut, sila hubungi:




4 comments

 

Jom masak bersama anak-anak! Copyright © 2010 DapurAulad.blogspot.com