Saturday, July 30, 2011

  Bantu anak mudah bersahur

Waktu bulan puasa nanti umi percaya ramai ibu yang menghadapi kesukaran nak pujuk anak bersahur.  Anak-anak umi pun memang agak liat nak bangun sahur, nak kejutkan mereka bangun dah satu hal, nak ajak makan sahur pun dah satu hal lain pula.

Jadi umi buatkan senarai menu bersahur yang mereka gemari.  Antara menu pilihan mereka biasanya mee udang, spageti, sup makaroni, tomyam dan seumpamanya yang berkonsepkan all-in-one.  Memang agak risau bimbang mereka tak cukup nutrient menghadapi puasa siang nanti.  Tambah lagi mereka ni agak kurang minum air.  Asyik minum air manis dan ais pun tak elok juga.  Minuman manis bukan sahaja memudaratkan kesihatan malah menyebabkan kita tambah dahaga bila berpuasa nanti.

Syukurlah sejak amalkan pengambilan makanan tambahan Shaklee ini umi dah tak berapa risau sangat tentang sahur anak-anak.  Meraka bukan sahaja gemar supplement ini, yang lebih penting mereka tambah bersemangat menghadapi bulan puasa.  Maklumlah anak-anak memang susah nak minum banyak air, mereka minum sekadar hilangkan haus shaja.  Tapi mampu kekal bertenaga hingga waktu berbuka.  Apa yang umi beri pada anak-anak waktu sahur?


Owh ya, keistimewaan Shaklee Meal Shake ini, selain daripada rasanya yang enak serta bau yang harum, anda boleh kongsikannya dengan ahli keluarga yang lain terutama untuk anak-anak berumur setahun ke atas yang cerewet dalam memilih makanan (fussy-eater). Sungguh sedap dibancuh bersama susu segar, serius!

Umi juga beri mereka minum Performance Drink, yang ni memang menjadi rebutan dan kesukaan anak-anak.

Jadi bantulah anak-anak supaya mereka mudah bersahur dan kekal cergas sepanjang berpuasa.  Jika nak dapatkan maklumat lanjut dan berminat nak mencuba produk di atas, boleh hubungi umi di 013-3623889.

Selamat menjalani ibadah puasa, moga Ramadhan kali ini lebih baik dari sebelumnya!

Jika perlukan maklumat lanjut, sila hubungi:
0 comment

 

Jom masak bersama anak-anak! Copyright © 2010 DapurAulad.blogspot.com