Ketayap inti kelapa

Lagi menu minum petang (boleh juga buat sarapan pagi) menggunakan inti kelapa.  Inti ini umi buat stok banyak-banyak waktu balik kampung tempohari.  Itulah kerjanya tiap kali balik kampung, buat stok inti, stok daun pisang, stok daun kari dan segala macam yang boleh diangkut dari kampung.  Bila dah banyak inti yang belum habis ni, risau juga takut rosak.  Selain daripada dibuat inti pau, boleh buat inti kuih koci, kuih ketayap dan inti bun kelapa.   

Ini juadah sarapan, minum dengan air teh Arab.  Tapi Syakirah suka makan kulit ketayap aje (lempeng katanya), inti buang bagi kat umi.

Comments

Chik Mimi said…
bestnya ketayap,lama sy tak buat
Anonymous said…
resepinya mane?
Unknown said…
wah sedapnya....lama tak buat kuih ketayap ni..kalau dapat kelapa fresh lagi bestkan.