Friday, March 25, 2011

  Ketayap inti kelapa

Lagi menu minum petang (boleh juga buat sarapan pagi) menggunakan inti kelapa.  Inti ini umi buat stok banyak-banyak waktu balik kampung tempohari.  Itulah kerjanya tiap kali balik kampung, buat stok inti, stok daun pisang, stok daun kari dan segala macam yang boleh diangkut dari kampung.  Bila dah banyak inti yang belum habis ni, risau juga takut rosak.  Selain daripada dibuat inti pau, boleh buat inti kuih koci, kuih ketayap dan inti bun kelapa.   

Ini juadah sarapan, minum dengan air teh Arab.  Tapi Syakirah suka makan kulit ketayap aje (lempeng katanya), inti buang bagi kat umi.

Jika perlukan maklumat lanjut, sila hubungi:




3 comments

 

Jom masak bersama anak-anak! Copyright © 2010 DapurAulad.blogspot.com