Saturday, August 23, 2014

  Roti salut telur dan cheese

Sarapan dengan roti salut telur mungkin sudah agak 'common' bagi anak-anak saya. Kali ini saya nak buat sedikit kelainan dengan menambahkan sekeping keju di tengah roti sebelum dicelup dengan adunan telur.

Mudah sahaja cara membuatnya...hanya lapiskan keju di antara 2 keping roti dan ditekan supaya keju melekat pada roti. Kemudian celupkan kepingan roti tadi ke dalam bancuhan telur. Griskan kuali dengan sedikit mentega. Sebaiknya guna kuali tak melekat. Balik-balikkan roti biar agak garing. Sedap dihidang panas.
Nampak tak lelehan keju pada roti tu?
Keju ni sangat sedap, didatangkan khas dari Czech!

Jom sarapan!

Jika perlukan maklumat lanjut, sila hubungi:




0 comment

 

Jom masak bersama anak-anak! Copyright © 2010 DapurAulad.blogspot.com