Tuesday, September 25, 2012

  Bagaimana Performance Drink membantu pesakit gout

Seminggu selepas hari raya kami sekeluarga menziarahi abang sepupu suami. jumpa maknya yang sedang menderita sakit gout. Susah nak jalan, sakit sendi-sendi katanya. Makan pun kena waspada selalu, takut tersilap ambil makanan yang berisiko, silap gayanya masuk hospital katanya.  Saya cadangkan makcik tu ambil Omegaguard dan alfalfa. Mudah-mudahan makin berkurangan toksik dalam badannya dan makin kurang sakit goutnya tu. performance Drink pun bagus rupanya untuk pesakit gout, nanti nak bagi kat makcik ni cuba.

kredit
Performance Drink adalah minuman untuk mengekalkan hidrasi tubuh, mengimbangkan elektrolit, diformulasikan untuk ahli sukan sebenarnya, kerana ahli sukan mengalami dehidrasi dan ketidakseimbangan elektrolit selepas aktiviti lasak.
Jadi bagaimana ia boleh membantu pesakit gout?
Sebelum itu kita tengok testimonial ini. Pesakit gout ini mengambil Performance Drink, Alfalfa, Omega Guard & Fiber Plan (Shaklee sudah tidak keluarkan Fiber Plan).

Pesakit gout memerlukan air yang banyak. Ini kerana kerana kekurangan air dalam badan menyebabkan konsentrasi asid urik dalam darah menjadi tinggi, hingga ia boleh membentuk kristal di bahagian sendi.

Oleh kerana itulah mereka yang mengambil ubat diuretik mempunyai risiko untuk mengalami gout sekiranya kandungan asid urik dalam darah mereka tinggi. Di sini Performance Drink membantu mengekalkan bendalir dalam badan. Amat sesuai sekali, terutama ketika berpuasa. Performance Drink mengawal kehilangan air dari badan dan ini amat penting bagi pesakit gout.
Penderita gout juga wajar menjauhi minuman berkafein, kerana ia bersifat diuretik.


Jika perlukan maklumat lanjut, sila hubungi:




2 comments

 

Jom masak bersama anak-anak! Copyright © 2010 DapurAulad.blogspot.com