Sunday, June 10, 2012

  Vitamin E kurangkan kesan parut 'chicken fox'

Memang terbukti vitamin E dapat membantu pulihkan kesan parut, luka kecil dan kecantikan kulit.  Saya sangat gembira nak kongsikan testimoni kisah sebenar yang dikongsikan oleh Fai tentang suaminya kena 'chicken fox'.  Jom kita baca!


Bulan July lepas, hubby kena chicken pox yang agak teruk. Habis satu muka dia penuh dengan parut2 chicken pox tu. Fai pn apa lagi, bila hubby baik jer dari chicken pox... Fai terus sapukan minyak vitamin E kat tempat2 parut di kawasan muka hubby. Memang sapu sungguh2 la sebab nk bagi parut2 tu cepat pudar. Hihi... Bila parut tu dah mula pudar, fai hanya sapukan vitamin E 2-3kali seminggu jer. Tapi yang penting Fai memang tak pernah skip bagi hubby basic vitamin (optimum set). Alhamdulillah... Setelah lebih kurang 2-3 bulan, parut-parut kat muka hubby semakin pudar dan berkurang... Syukur sangat...


Ermmm, mulanya Fai sendiri tak percaya tengok gambar ni. Siap kelip2 mata lagi... Hihi... Yela, kadang2 kita ni yang hari2 ngadap muka, bertentang mata... tak perasan sangat perubahannya. Tapi bila dah tengok balik gmbar en.hubby masa kena chicken pox dulu compare dengan gambar sekarang.... Pheeewwiiiittt.... Memang rasa macam "magic"... Hihi... Raya Aidiladha yg lepas pun adik Fai ada tegur "kak, muka abg dah bersih laaa" hehehe... Yes!!! Fai memang gelarkan vitamin E ni "vitamin ajaib"... Hanya yang dah alaminya akan percaya keberkesanannya... ^-*





Jom kita tengok apa dia khasiat lain Vitamin E selain membantu memudarkan parut2 :

·  Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan (vitamin awet muda).
·  Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser.
·  Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan.
·  Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka.
·  Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar.
·  pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.
·  Vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.
credit 


Bukan Vitamin E sahaja, Fai juga konsisten berikan en.hubby vitamin2 dalam set A tauuu...
Vitamin C:
Penting untuk pertumbuhan tisu
, membantu dalam membaik pulih tisu, merangsang kesihatan dan kecantikan kulit melalui penghasilan kolagen, "antihistamin" semulajadi dan meningkatkan tahap sistem pertahanan badan.

Salah satu faktor yg membantu parut2 di muka en.hubby cepat recover… lagi satu, yg Fai perasan sekarang ni dah kurang jerawat yg muncul kat muka. Hihi…


Vitalea/Multivitamin:

Mengandungi 28 nutrien termasuk 12 jenis vitamin dan 7 galian.
Vitalea ni penting sebab kami berdua ni makan tak ikut piramid makanan. Kadang2 makan lauk jer takde sayur. Buah pun jarang2 makan. Fai pula jenis yang memilih, so memang kena makan vitalea ni hari2 agar badan dalam sumber nutrien yg lengkap. Hehe…

B Complex:

Sangat penting dalam metabolisma karbohidrat, lemak & protein, anti stress (sebagai penenang), membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan (glukos) kepada tenaga dan membantu kita berfikiran positif (mood baik)…


Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

Jika perlukan maklumat lanjut, sila hubungi:




0 comment

 

Jom masak bersama anak-anak! Copyright © 2010 DapurAulad.blogspot.com