Thursday, June 14, 2012

  Masalah jerawat kronik? say NO to anti-acne cream!

Remaja dan jerawat memang sukar dipisahkan. Ehh macam pernah dengar 'statement' tu! Haha..sebenarnya buka remaja saja yang sering dilanda masalah jerawat, orang dewasa pun sama juga.  Masalah jerawat ni selalunya berpunca dari ketidaksatabilan hormon.  Jadi untuk mengelakkan masalah ini, amalkan GLA untuk kestabilan hormon.  

Macamana nak buat jika ada masalah jerawat yang kronik?  Saya salinkan testimoni seorang pelanggan yang hadapi masalh jerawat kronik, alhamdulillah beliau pulih dari masalah tersebut setelah konsisten mengamalkan supplement Shaklee.  Jom tengok apa supplement yang beliau amalkan!

kredit:  blog Aula



Menakjubkan......

Perubahan macam ni memerlukan pengambilan Vitamin-E Shaklee secara berterusan selama 3 bulan berturut-turut, bukannya ambil hari ni esok terus ok, atau ambil seminggu dah ok.... 


Mengapa perlu ambik masa sehingga 3 bulan, lama tu... mesti anda tertanya-tanya kan... sebabnya... sel-sel badan kita perlukan masa untuk pulih dan tempoh yang diperlukan sekurang-kurangnya 90 hari @ 3 bulan.

Dan for info, untuk merawat dan penyembuhan masalah kulit Yana yang berjerawat pada tahap sebegini tidak berlaku dengan pengambilan VITAMIN-E sahaja, dia turut mengambil VITAMIN C, ALFALFA dan MEALSHAKE.


Mari lihat peranan-peranan supplements dalam proses penyembuhan yang menakjubkan ini...

VITAMIN E : 

  • Melambatkan proses penuaan. 
  • Membantu mendapatkan tekstur kulit yang cantik, lebih muda. 
  • Sangat membantu untuk menghilangkan parut dan jeragat. 
  • Vitamin antioksidan.

VITAMIN-C : 

  • Membaiki tulang, gigi dan tisu penyambung 
  • Membentuk kolagen yang penting untuk ketegangan dan kecantikan kulit 
  • Sebagai kuasa penyembuh



ALFALFA 


  • Sumber mikronutrient paling kaya
  • Membuat sistem badan berjalan lebih lancar 
  • Membantu melawaskan usus
  • Mengurangkan sembab, kelesuan dan masalah pencernaan


MEAL SHAKES 

  • Membantu membaikpulih luka atau kudis 
  • Mengandungi vitamin B-complex, zat besi dan copper untuk membantu membentuk sel darah merah yang sihat dan memberi perubahan positif pada complexion kulit


So, say NO to anti-acne cream!
Kenapa ya? Sememangnya supplemen semulajadi lebih selamat!

Anda tahu tak bahaya sebenarnya bergantung pada anti-acne atau antibiotics nie?? Silap2 boleh sebab tak boleh pregant tau!! Hah nie saya petik dari skinimprovement.com


"Not all manufacturers of acne products with chemicals tell that in order to avoid side effects, such acne creams or acne pills can only be used for 2 - 3 weeks. Oral antibiotics should be used as a temporary measure in order to reduce the inflammation caused by acne bacteria. Prolonged use of antibiotics and steroids supress the immune system of our skin. Weak immune system may lead to development of such skin disorders as rosacea anddemodex.
In addition to anti pimpe gels, lotions for zits, ointments and acne pills, the chemical industry offers variety of cleansing lotions containing alkali, alcohol and even acids. The cleansers with theses chemical substances are not safe and should not be used by acne patients. The alcohol and other chemical ingredients most often over dry the skin provoking the sebum glands to produce more sebum oil. Excessive production of sebum oil is one of thereason which causes acne. You should always wash acne prone skin with natural cleansers and lotions. "

Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.


Jika perlukan maklumat lanjut, sila hubungi:




2 comments

 

Jom masak bersama anak-anak! Copyright © 2010 DapurAulad.blogspot.com