Saturday, April 14, 2012

  Susu lembu tanpa laktosa? | Alternatif untuk anak

Lumrah anak-anak yang sedang membesar kadang kala ada masalah kurang selera makan. Pening juga kepala ibunya memikirkan menu yang sesuai untuk si anak, alih-alih anak hanya makan makanan yang dia suka. Kalau pilih makanan sihat, ok lah juga; kalau dia pilih makanan rapu?

Ada juga pandangan ibu bapa bahawa anak-anak ni kalau tak makan banyak pun takpe, yang penting dia minum susu.  Yakin ke anda yang kandungan dalam susu (formula) tu dah melengkapi keperluan nutrien anak? Saya agak ragu dengan iklan-iklan kebaikan susu formula di TV. Tambahan pula kebanyakan anak saya ada masalah 'Lactose intolerance' ketika kecil.  Jadi saya pastikan anak-anak menyusu badan selama yang boleh, kemudian saya tambah dengan susu tanpa laktosa selepas usia menyusu mereka.
Ada susu tanpa laktosa? Jom baca ni!

kredit
Apakah laktosa?
Laktosa adalah gula disakarida semulajadi dalam susu lembu. Laktosa diuraikan kepada glukosa dan galaktosa untuk dicerna dalam tubuh.
Lactose intolerance berlaku bila tubuh tak dapat tukarkan disakarida yakni laktosa kepada monosakarida iaitu glukosa dan galaktosa


Alternatif kepada mereka yang mengalami lactose intolerance boleh mengambil susu soya atau susu badam atau SUSU LEMBU TANPA LAKTOSA. Bagaimanakah susu lembu tanpa laktosa?
Susu lembu ini diberikan sejenis enzim untuk menukarkan laktosa sehingga 100% dan menjadi monosakarida iaitu glukosa. Dari segi khasiat susu, susu lembu tanpa laktosa sama seperti susu lembu yang asalnya.


Jadi ibu bapa kalau anak2 ada lactose intolerance boleh cuba susu lembu tanpa laktosa ni.. Kalau taknak susu soya. Cadangan? Hehe saya bukan nak cadangkan tapi nak offer ^__^
Diskaun istimewa ni.. Untuk mereka yang tak suka soya (sesetengah orang kan skeptikal dengan soya) tapi nak dapatkan khasiat protein tanpa laktosa boleh order Mealshake ni dengan saya.
Special discount untuk pembaca dapuraulad.


Sesiapa pun boleh minum.. Dari 1 tahun ke atas.. Sampailah ke warga tua. Rasanya pun sedap sangat! Untuk kanak2, ibu mengandung & menyusu, bodybuilder, orang yang nak kulit cantik, warga emas… Memanh elok sangat. Lagi2 sebab ia free-lactose, jadi badan tak banyak kerja nak uraikan laktosa tu kepada monosakarida.
Di rumah saya ni memang selalu ada stok.. Hehe kena ada, tak senang duduk saya kalau dah habis. Yang penting ia tak dibuat dari bahan2 merapu (bahan vitamin tiruan) dan ada ujian klinikal.
Penting ke ujian klinikal? Sebenarnya tak wajin buat pun kalau bukan produk ubat-ubatan tapi Mealshake dan seangkatan dengannya ni lalui juga sebab nak pastikan ia benar2 selamat.

Antara kebaikannya untuk atasi masalah sembelit, kurang selera makan, malah budak2 asma pun ada yang dah kurang simptom asma diorang dengan Mealshake ni. Masa ni la nak cuba, offer special bulan ni je tau!  Hubungi saya untuk harga istimewa sepanjang April 2012.

Jika perlukan maklumat lanjut, sila hubungi:




0 comment

 

Jom masak bersama anak-anak! Copyright © 2010 DapurAulad.blogspot.com