Sunday, January 15, 2012

  Jaga kesihatan diri supaya kita mampu jaga yang lain

Alhamdulillah saya tumpang gembira membaca status kawan pelanggan Shaklee di FB yang menggunakan vitamin Shaklee untuk pelbagai masalah kesihatannya.  Antara produk yang beliau amalkan ialah GLA, ESP, Mealshake dan Nutriferon

Menurut doktor, dia mengalami ketidakstabilan hormon. Pada masa yang sama beliau juga mengidap ekzema.  Alhamdulillah berkat sabar dan usaha, Allah temukan beliau dengan produk yang serasi bagi menyelesaikan masalah kesihatannya.  Kita sebagai hambaNya wajib berusaha sedaya upaya mencari jalan keluar kepada masalah yang Allah beri sebagai ujian hidup, di samping berdoa serta yakin bahawa Allah tidak turunkan ujian kesakitan, kesusahan ini semua melainkan sebagai ujian ke atas hambaNya. Ujian ini mungkin sebagai kafarah dosa, mungkin juga untuk meningkatkan sabar dan meninggikan darjat iman kita. Yang penting, kita sabar dan berusaha. Bukan bermakna sabar menadah tangan sahaja, sebaliknya kita kena usaha mencari penawar untuk setiap masalah ini.

Jika anda juga menghadapi masalah kesihatan seperti ini, apa salahnya kita mencuba mengamalkan pemakanan vitamin sebagai salah satu kaedah bagi menyelesaikan masalah kesihatan.

Jika perlukan maklumat lanjut, sila hubungi:
0 comment

 

Jom masak bersama anak-anak! Copyright © 2010 DapurAulad.blogspot.com