Friday, July 15, 2011

  Dua item wajib ada untuk bulan puasa nanti

kredit to mommyLyna

Umi amat kagum dengan kecekalan seorang ibu bekerjaya, masih menyusu ketiga-tiga anaknya termasuk sikecil yang berusia 3 bulan.  Macamana mommyLyna mampu pastikan bekalan EBM mencukupi untuk anaknya dan pada masa yang sama mengekalkan kecergasan untuk bekerja.  Jom kita baca pengakuan sebenar mommyLyna yang umi salin dari blog beliau.
----------

Saya telah mengambil supplement Shaklee sejak mengandung anak pertama, dan meneruskannya hinggalah sekarang. Dan antaranya saya mengambil Energizing Soy Protein, sejenis minuman protin soya non-GMO dari Shaklee.
soy protin
Soy Protein (kiri) bersama adik tirinya, Performance Drink
Sekarang ni saya biasanya ambil soy protein di waktu malam. Walaupun ada tips rahsia untuk membanyakkan susu ***RAHSIA NI HANYA BOLEH DIKETAHUI BILA ANDA HUBUNGI SAYA JE*** tapi saya jarang buat.. sebabnya, saya tak suka bancuh2 air kat office (Sebab malas. AAK?), kemudian saya pernah le buat dulu.. 2 kali buat, 2 kali saya demam (demam susu sebab banyak susu tak ter-pam). So tanpa mengamalkan tips rahsia tu, OK je la susu saya hari2 pam dapat 24 oz.. iaitu 4 oz x 6 container. 4 saya letak dalam botol, simpan fresh dalam fridge; 2 lagi masuk freezer utk stock. Esoknya bekalkan Danny dengan 4 botol yang fresh to dengan satu frozen dari stok lama. So everyday saya ada extra 4 oz untuk stock.
Tapi, dalam 2-3 menjak ni susu perahan saya jadi bertambah banyak. Sampai tak cukup botol. Dan biasanya saya pam 30 minit untuk penuhkan kedua2 botol (saya guna pam double- Medela Freestyle).. tapi semenjak itu 15 minit dah melimpah ruah (serius melimpah ruah sampai basah kainkuuu). Dan dapat bekalkan 100% fresh milk tanpa usik bekalan untuk stash!
Tahu kenapa? Sebab saya ambil Energizing Soy Protein ni….***wah ada rahsia ni*** ni tak sama dengan RAHSIA yang kat atas sana tau. Kalau nak tahu apa dia rahsianya, dapatkan dulu satu canister Soy Protein Shaklee dengan harga istimewa. JIMAT RM11 dari biasa tau! Hanya untuk minggu ni je, cepat2 jangan ketinggalan!
Sama ke kalau ambil Soy Protein Shaklee ni dengan minuman soya lain, especially yang beli kat kedai tu. Jawapannya sudah tentu TIDAK. Saya dah pernah cuba, instead of minum Soy Protein Shaklee, saya minum soya lain… tapi Soy Protein Shaklee works wonder.
--------------

Ohh jadi tak mustahil rupanya untuk kita dapat hasil seperti mana yang diamalkan oleh mommyLyna.  Ayuh ibu-ibu, teruskan berusaha kerana tiada yang mustahil jika kita berusaha dan berdoa serta bertawakkal kepada Allah.  InsyaAllah umi juga akan amalkan mengambil ESP ini bersama PD.

Jika berminat nak dapatkan kedua-dua produk ini jangan lupa SMS umi di 013-3623889 atau emel norasiah99@gmail.com

Jika perlukan maklumat lanjut, sila hubungi:




1 comment

 

Jom masak bersama anak-anak! Copyright © 2010 DapurAulad.blogspot.com