Friday, August 27, 2010

  Popia Pisang bersama Madu

Jumpa resepi ini ketika 'blogwalking' di dapur Zaty.  Resepi asal sila rujuk sini.  Umi guna pisang berangan, kebetulan ada banyak lagi pisang lebihan semalam.
Jom semak resepinya..

Bahan:
Pisang
Kulit popia
Margerin untuk menggoreng
Madu/ sos coklat

Cara membuatnya:

1. Buangkan kulit pisang kemudian balut pisang dengan kulit popia (umi kerat pisang ini kepada 2).
2. Panaskan margerin dan goreng popia pisang tadi hingga  kuning keemasan.
3. Angkat dan toskan.
4. Hidangkan bersama madu atau sos coklat atau apa sahaja sos kegemaran anda.  Makan dengan sos cili Thai pun sedap juga!

Jika perlukan maklumat lanjut, sila hubungi:




0 comment

 

Jom masak bersama anak-anak! Copyright © 2010 DapurAulad.blogspot.com