Apam Blossom

Sudah sekian lama umi menyimpan resepi ini sampai terlupa sumbernya dari mana.  Bila jengah kat dapur kak Am-Flora yang rajin masak apam tu, terus bersemangat nak cuba resepi apam ni.  Tapi yang umi buat ni tak secantik yang kak Am punya (mana boleh lawan tauke apam.. kalu nak order boleh hubungi dia).  


Bahan-Bahan

3 biji telur
275g tepung gandum
220g gula kastor
150g susu segar
3 st baking powder
1 st ovallete


Cara-cara

1. Panaskan periuk kukusan.
2. Masukkan semua bahan  ke dalam mangkuk adunan dan pukul pada kelajuan tinggi selama 7 minit.
3. Keluarkan adunan dan tambahkan pewarna yang disukai.
4. Gunakan piping bag untuk masukkan adunan ke dalam acuan yang sesuai.
5. Boleh juga masukkan sedikit inti jika suka.
6. Kukus di dalam periuk kukusan selama 15 minit.



Comments