Sunday, July 20, 2014

  Muffin pisang bercoklat

Sesuai untuk minum petang. Selalunya resepi ini sebagai pebyelamat pisang yang sudah terlalu ranum dan tak habis dimakan.
Bahan-bahan:
1 3/4 cawan tepung 
2/3 cawan gula
1 sudu teh baking powder
1 sudu teh soda bikarbonat
1/2sudu teh garam
1 biji telur
1/2 cawan minyak jagung
1/2 cawan yogurt asli
1 suduteh esen vanila
4 biji pisang dilecek
3/4 cawan choc chip




Cara membuatnya:
1. Campurkan sebati semua bahan kering.
2. Masukkan pula pisang, yogurt dan Minyak. Kacau secara kaup balik shaja jangan terlebih kacau.
3. Masukkan adunan ke dalam paper cup yang sesuai. Taburkan chop chip di atasnya.
4. Bakar di dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dahulu. 

Jika perlukan maklumat lanjut, sila hubungi:




0 comment

 

Jom masak bersama anak-anak! Copyright © 2010 DapurAulad.blogspot.com