Wednesday, May 16, 2012

  Boleh dapat 12oz dalam satu sesi? Macam tak percaya!

Entry ini saya tujukan untuk seorang ibu menyusu yang sedang memotivasikan diri untuk menjayakan penyusuannya.  Anda tahu anda siapa! Juga sebagai motivasi untuk semua ibu menyusu yang sedang mengalami susu merudum.

Saya ada dengar dan baca di beberapa blog cerita tentang beberapa 'milkbooster' iaitu makanan penggalak susu. Maklumlah, sebagai ibu menyusu yang kadang-kadang mengalami susu merudum ni, pantang dengar ada orang cerita pasal kejayaan 'milkbooster' mesti kita pun turut sama nak cuba. Ada yang kata dia minum kopi sebagai milkbooster, ada yang amalkan longan, ada amalkan sup lobak putih dan sebagainya.  Saya sendiri pernah konsisten amalkan air longan, memang menjadilah juga!  Cuma timbul rasa insaf dalam diri sendiri, takut lambat laun dapat penyakit kencing manis pula. Jadi saya mula mencari-cari info (melalui Internet) tentang milkbooster yang lebih selamat, tanpa kesan sampingan.

Hasil pencarian akhirnya saya bertemu dengan ESP.  Memang best ESP ni, bukan sahaja sebagai milkbooster, malah rasa bertenaga sepanjang hari (walaupun berpuasa).  Alhamdulillah saya tak perlu susah payah merebus, masak sup, segala... ESP lebih mudah! Itulah sebabnya kenapa saya sukakan ESP ni!
Jom baca pengalaman seorang  exclusively pumping mother (mengepam untuk susukan anak tanpa direct feeding) yang baru mencuba ESP.
kredit


Kak Nadiah adalah seorang yang bekerjaya...pernah ibu coretkan testimoni beliau dalam post mengenai menstrual. Beliau adalah salah seorang exclusively pumping mothers. Walaupun banyak kerja luar berbanding pejabat , ini tidak menjadikan beliau mengalah untuk terus mengepam demi si comel yang tersayang. Ini mesej terbaru yang ibu terima dari kak Nadiah yang ibu terima jam 9:31am:

Salam N, tak sabar akak nak bagitau...malam tadi before tido akak amik ESP mcm N bagitau tu...pukul 2pg tadi masa mengepam ...subhanallah! terkejut akak.... 12 auns..tak pernah dapat banyak macam tu...pukul 6 pagi tadi pam lagi dapat 9 auns, still banyak dari biasa...dan memang anak akak cepat kenyang dan susu lebih pekat....so akak asingkan 3 auns untuk dia minum...so , 2 kali pam tu aja dah dapat buat 15 auns stok...dan yang menakjubkan AKAK BARU MINUM ESP 1 SUDU! Syukur boleh buat stok banyak-banyak untuk pose...really work it dan lebih manis lagi ia berlaku dalam menstrual...so akak notice ambil alfalfa 3 times, set trial pack tu dan ESP betul2 buat susu akak banyak dan berkualiti...nampaknya N akan regular customer la...hehehe...thanks N....

Boleh email kak Nadiah bagi mereka yang ingin bertanya lebih lanjut pengalaman beliau ini di nadeeyya_kk@yahoo.com.

Jika perlukan maklumat lanjut, sila hubungi:




0 comment

 

Jom masak bersama anak-anak! Copyright © 2010 DapurAulad.blogspot.com