Atas permintaan, umi tayangkan di sini aiskrim homemade tempohari. Untuk perisa mocha ini umi cuma tambahkan 1/2 cawan susu segar perisa coklat dan perisa mocha. Tambahan ini dimasukkan ketika membancuh aiskrim buat kali kedua iaitu setelah aiskrim dibiarkan dalam peti beku selama 5 jam.
Umi juga masukkan lapisan coklat yang dicairkan (secara double boiler) ke dalam aiskrim ini. Jadi bila aiskrim ini beku sepenuhnya setelah dibiarkan semalam dalam peti beku, kita akan dapat menikmati aiskrim mocha dengan cebisan coklat yang enak. Jemputlah rasa!
Umi juga masukkan lapisan coklat yang dicairkan (secara double boiler) ke dalam aiskrim ini. Jadi bila aiskrim ini beku sepenuhnya setelah dibiarkan semalam dalam peti beku, kita akan dapat menikmati aiskrim mocha dengan cebisan coklat yang enak. Jemputlah rasa!
Comments
ada kesempatan nak cuba
yeay