Menu ringkas dan cepat, sesuai untuk ibu-ibu yang sibuk bekerja tak cukup masa nak ke dapur. Kali ini disebabkan kesuntukan masa, umi cuma menggunakan perencah jenama Maggi ini.
Bahan:-
500g daging batang pinang - potong anggaran seinci dan perap dengan kicap pekat
5 biji kentang - kerat baji kepada 6 setiapnya dan goreng, ketepikan
2 ulas bawang besar jepun (yang warna kuning ini lebih manis)
1 peket perencah daging blackpepper Maggi
sedikit air
minyak untuk menumis
Cara membuatnya:
1. Masakkan daging tadi sehingga agak kering airnya.
2. Tuangkan minyak masak. Tumis bawang besar hingga wangi.
3. Masukkan perencah daging tadi bersama sedikit air, kacau sebati.
4. Masukkan hirisan kentang yang digoreng tadi. Kacau rata.
5. Hidangkan bersama nasi panas.
Bahan:-
500g daging batang pinang - potong anggaran seinci dan perap dengan kicap pekat
5 biji kentang - kerat baji kepada 6 setiapnya dan goreng, ketepikan
2 ulas bawang besar jepun (yang warna kuning ini lebih manis)
1 peket perencah daging blackpepper Maggi
sedikit air
minyak untuk menumis
Cara membuatnya:
1. Masakkan daging tadi sehingga agak kering airnya.
2. Tuangkan minyak masak. Tumis bawang besar hingga wangi.
3. Masukkan perencah daging tadi bersama sedikit air, kacau sebati.
4. Masukkan hirisan kentang yang digoreng tadi. Kacau rata.
5. Hidangkan bersama nasi panas.
Comments