Supplement untuk kesuburan

Beberapa hari ini saya diajukan dengan soalan-soalan berkaitan kesuburan, bagaimana nak mudah 'conceived' dan seumpamanya.  Saya yakin anda yang bertanya faham benar konsep rezeki pemberian Allah termasuk rezeki mendapat zuriat. Namun kita hendaklah berusaha dengan segenap tenaga dan daya dengan mencari ilmu, bertanya, berubat dan segalanya selagi tidak melanggar syariat.  Banyak artikel kajian berkaitan kesuburan lelaki dan wanita yang boleh kita baca dan belajar.  Antara kaedah rawatan yang mudah dan praktikal adalah dengan mengamalkan cara hidup sihat, makan sihat dan amalkan pengambilan supplement tertentu. 

kredit 
Menurut kajian yang dibuat oleh Harvard Medical School, tahap kesuburan boleh dinaikkan dengan pengambilan Multivitamin & Multimineral. Jadi mari kita lihat satu persatu bagaimana Set Kesuburan Shaklee ini membantu dalam kesuburan.

Set kesuburan shaklee untuk wanita mengandungi :
  • vitalea  
  • B Complex
  • Vita-C
  • alfalfa 
  • GLA Complex 

Manakala untuk lelaki mengandungi :
  • Vitalea
  • B complex
  • Vita C 
  • Zinc Complex

Multivitamin dan Multimineral (Vitalea) membekalkan kesemua nutrien yang diperlukan oleh tubuh. Pendekata ia memenuhi ruang-ruang kosong dalam tubuh kita di mana mungkin kita tak cukup vitamin/mineral dari diet kita. Jadi bila badan dah cukup nutrien, pasti ia dapat berfungsi dengan lebih cekap.

Vitamin B Complex penting terutama untuk mereka yang merancang untuk hamil kerana ia mengandungi asid folik yang diperlukan di awal kehamilan bagi mengelakkan bayi mengalami spina bifida. Vita C pula untuk pembinaan dan pemulihan sel.

Alfalfa untuk wanita membantu dalam hal-hal organ kewanitaan dan menyelesaikan masalah seperti keputihan dan sebagainya.

Vitamin/produk yang memainkan peranan dalam kesuburan ini adalah GLA Complex untuk wanita dan Zinc Complex untuk suami.
  
Bagaimana kedua2 ini berfungsi?
GLA Complex membantu tubuh menghasilkan ‘cecair kesuburan’ yang antaa kebaikannya ialah memberi ‘ruang’ untuk sperma terus hidup dalam tiub falipio sehingga 5 hari. Zinc pula membantu menguatkan sperma.
Gabungan nutrien di atas memberikan ada harapan untuk menimang cahaya mata. Jangan lupa berdoa pada Tuhan agar dikurniakan anak. Yang penting, harus jangan berhenti berusaha serta berharap pada-Nya.


 

Comments