Masakan yang ringkas dan mengenyangkan, spageti samada dimasak menggunakan resepi carbonara, bolognese atau tradisonal. Kebetulan umi terjumpa sos spageti tradisonal jenama Kimball ini, teringin nak mencubanya.
Antara bahan-bahan yang diperlukan adalah:
500g spageti
300g daging kisar
2 ulas bawang putih - diketuk
1 labu bawang besar - dipotong dadu
1 batang lobak merah - dipotong dadu
1 tin mushroom - buang airnya, hiris kecil
1 tin sos spageti tradisional jenama Kimball
Minyak untuk menumis
Garam secukup rasa
Sedikit air
Cara membuatnya:
1. Rebus spageti dalam air panas, toskan.
2. Dalam periuk lain, panaskan minyak dan tumis bawang putih. Kacau sebentar.
3. Masukkan pula bawang besar, biar agak garing.
4. Masukkan daging kisar dan sedikit air, biar daging masak.
5. Masukkan lobak merah, sos spageti dan garam.
6. Biar kuah agak pekat, tutup api.
7. Hidangkan bersama spageti tadi.
Antara bahan-bahan yang diperlukan adalah:
500g spageti
300g daging kisar
2 ulas bawang putih - diketuk
1 labu bawang besar - dipotong dadu
1 batang lobak merah - dipotong dadu
1 tin mushroom - buang airnya, hiris kecil
1 tin sos spageti tradisional jenama Kimball
Minyak untuk menumis
Garam secukup rasa
Sedikit air
Cara membuatnya:
1. Rebus spageti dalam air panas, toskan.
2. Dalam periuk lain, panaskan minyak dan tumis bawang putih. Kacau sebentar.
3. Masukkan pula bawang besar, biar agak garing.
4. Masukkan daging kisar dan sedikit air, biar daging masak.
5. Masukkan lobak merah, sos spageti dan garam.
6. Biar kuah agak pekat, tutup api.
7. Hidangkan bersama spageti tadi.
Comments